Er wordt momenteel gewerkt aan onze website

Telefoonnummer

(06) 24 38 87 60

Social media

Volg ons op Facebook

FAQ

Lees hier de meest gestelde vragen

Wij komen langs in Amsterdam, Abcoude, Almere, Amstelveen, Badhoevendorp, Bussum, Huizen, Laren, Muideberg, Naarden, Weesp en Zaandam. 

Woont u niet in onze werkgebied? Dan kunt u natuurlijk altijd bellen om de mogelijkheden te bespreken.

Bij de meeste zorgverzekeringen krijgt iedereen met een prothese al vanuit het basispakket een vergoeding van minimaal 75% van de totale kosten. Of u meer vergoed krijgt is afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Het is belangrijk dat u uw prothese naar iedere maaltijd goed schoonmaakt. Na een paar uur dragen komen er, net als bij natuurlijke tanden, voedselresten en bacteriën op uw prothese. Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door nicotine, thee, wijn, enz. U kunt een kunstgebit schoonmaken met een zachte tandenborstel of speciale gebittenborstel en zeep, tandpasta (zonder schuurmiddel) of speciaal prothese reinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water en chemische of agressieve reinigingsmiddelen zoals vloeibaar schuurmiddel, bleek of bruistabletten. Deze middelen kunnen uw gebitsprothese beschadigen en het aanzien nadelig beïnvloeden.

Ja, dat is het beste. U kunt op deze manier uw kaak rust geven. De kaak kan dan weer goed doorbloeden omdat deze overdag wordt afgesloten door de prothese. Ook willen mensen ’s nachts tandenknarsen, als de prothese uit is zal uw de kaak minder belasten en zal deze minder snel slinken.

Natuurlijk! Het is uw aangezicht. Wij zullen u zoveel mogelijk adviseren in deze. Maar als u specifieke wensen hebt over plaatsing en kleur, bespreek het met ons tijdens het intake-gesprek. Wij houden absoluut rekening met uw wensen.

 

U heeft nu een nieuw kunstgebit maar u mag niet verwachten dat u alles wat u vroeger met uw eigen tanden en kiezen kon doen, nu moeiteloos met uw kunstgebit kunt doen. Vooral in het begin kan een gebitsprothese nogal wat problemen veroorzaken, zoals pijn, moeilijkheden bij het kauwen en spreken. Wij proberen u, vooral in die lastige beginperiode, te begeleiden om zodoende het wennen aan uw gebitsprothese te vergemakkelijken.

Om pijn te voorkomen en om loszitten van het kunstgebit tijdig te kunnen constateren, is het aan te bevelen minstens een keer per jaar op controle te komen. Het is verstandig dit ook echt te doen, ook als u geen klachten of problemen heeft. Het slinken van de kaken gaat namelijk zo ongemerkt dat u het in de eerste instantie niet opvalt. Als u regelmatig terugkomt voor controle, dan houden wij alles voor u in de gaten. Wij kunnen uw kunstgebit weer passend maken of u op tijd adviseren om een nieuw kunstgebit te laten maken (meestal na een jaar of acht), want ook een prothese slijt. Ook controleren wij dan meteen of uw hele mond nog goed gezond is. Vooral bij mensen met een slecht passend kunstgebit of bij mensen die al jarenlang hetzelfde kunstgebit dragen, kunnen vervelende mondafwijkingen ontstaan.